25 Ocak 2012 Çarşamba

Halka Tatlısı

Halka tatlısı hemen yumuşadığı için acaba evde yapımı nasıl olur diye tereddütler içinde denedim fakat harika bir sonuç aldım.ben şekillerini ufak ufak yaptım tercihe göre büyük halkalar yapılabilir.tatlı 2 gün sonra bile lezzetini yitirmemişti.

Malzemeler:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı irmik
yarım çay bardağı nişasta
2 kaşık un
kabartmatozu
vanilya
kızartmak için sıvıyağ
Şerbet:
2 bardak şeker
2 bardak su

Yapılışı:
Bütün malzemeyi mikserle çırpıyoruz daha sonra krema sıkma poşedine koyup yağın içine sıkıyoruz.Fakat önce şerbeti hazırlamakta fayda var.2 bardak şeker 2 bardak suyu kaynatıp soğutuyoruz kızaran tatlıları içine atıyoruz bekletmeden servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

21 Ocak 2012 Cumartesi

İncir Tatlısı


İncir tatlısı sağlıklı olmasının yanında enfes lezzetli oluyor adapazarı dışındada illaki yapılan yerler vardır o konuda fazla bilgim yok açıkcası fakat incir uyutmasının değişik bir versiyonu diyebiliriz.Bence kesinlikle denemelisiniz eğer kuru incirle aranız iyiyse.

Malzemeler:
8-9 tane kuru incir
1 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı su

Yapılışı:
Önce kuru incirlerimizi ufak ufak doğrayıp ufak bir sos tavasının içine alıp 1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağına yakın suyla pişiriyoruz. Daha sonra bir tencereye süt nişasta ve şekeri ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra incirli harcı içine döküp 1 kez karıştırıp altını kapatıyoruz. püf noktası incirler eklendikten sonra kaynatılmaması yoksa incir sütü keser.Afiyet olsun..

18 Ocak 2012 Çarşamba

Elmalı Bisküvi



Sevgili http://cafeportakal.blogspot.com/ arkadaşımın blogunda gördüğüm bu tarifi de hemen denemek istemiştim. Çok hafif pratik ve lezzetli olacağını umdum ve sonuç umduğum gibi çıktı. gerçekten hafif bir tarifmiş.
Malzemeler:
Yarım paket kakaolu pötibör bisküvi
3-4 tane elma
ceviz
kuş üzümü
tarçın
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
kabartmatozu
vanilya

Yapılışı:
Ben kare borcama yaptım ölçüler buna uygundur. Öncelikle bisküvileri borcama diziyoruz üzerine elmaları yarım ay şeklinde doğrayıp diziyoruz üstüne ceviz kuş üzümü ve tarçını ilave ediyoruz. En üstüne de kek için verdiğimiz malzemeleri çırpıp döküyoruz ve fırına veriyoruz. çıkınca istediğiniz şekillerde kesiyoruz ve pudra şekeriyle servis ediyoruz.(Yalnız ben tariften farklı olarak elmaları doğrayıp üzerlerine şeker ilave edip biraz beklettim) Afiyet olsun..

16 Ocak 2012 Pazartesi

DONUT




Evet nihayetinde ilk donut denememi başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğuyla yazıyorum.Tereddütler içerisinde acaba diyerek giriştiğim bu macera mutlu sonla bitti :) bir sürü tarifi nette araştırıp gözden geçirdikten sonra bir tanesinde karar kıldım.http://pecetedennotlar.blogspot.com/ blogundan uyarladım. Acaba donut ın o yumuşak yapısı olurmu, hamurt kızartmasına mı benzer yoksa diye diye yaptım ama gerçekten donuta en yakın halini bulduğumu düşünüyorum.Mutlaka denemelisiniz diyorum ve buyrun ;
malzemeler:
2 yumurta sarısı
1 bardak süt
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı ılık su
1.5 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
Yapılışı:
Önce mayamızı suyla kabartıyoruz daha sonra bütün malzemeyle birleştirip çok sert olmayan bir hamur kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. mayalanma gerçekleştikten sonra oklava ve un yardımıyla açıyoruz bir su bardağıyla yuvarlarkar halinde kesip ortasınıda gazoz kapağıyla tekrar kesiyoruz. bildiğimiz simit görüntüsüne ulaşıyor. Bol ve kızgın yağda sürekli çevirerek kızartıyoruz ki yanmasın çünkü hemen kızarıveriyorlar. Üstünüde dilediğiniz gibi süsleyebilrsiniz.Afiyet olsun..


15 Ocak 2012 Pazar

Donut deneyen arkadaşlar yardım lazım?

Merhabalar bendeniz bir donut aşığı olarak maalesef yaşadığım şehirde bulma imkanım olmadığı için sadece istanbulda olduğum vakitlerde yiyebiliyorum ve düşündüm ki evde denesem yakın bir lezzete ulaşabilirmiyim.Deneyen arkadaşlardan tarif ve yardım istiyorum gerçekten evde olanın lezzeti hakkında hiçbir fikrim yok.Aşağıdaki  resimleride en son çaktırmadan krispy kreme de yerken çektim :)

Tabi netten bir sürü tarif bakmadım değil fakat tarifler hiç birbirini tutmuyor en güzeli bilene, deneyene sormak diyorum..


14 Ocak 2012 Cumartesi

Hachiko: A Dog's Story, sevgi nedir sadakat nedir?

Film biter bitmez yazmak, sizlerle paylaşmak istedim.Dışarıda lapa lapa kar yağıyor ailecek evdeyiz ve ben bir film önerisinde bulundum, izlemeye karar verdik.. Kendimi sıktım sıktım boğazlarım yandı dayanamadım ve koyverdim gözyaşlarımı. Annemle bir güzel ağladık.. Böyle bir film olamaz. Nasıl güzel, nasıl duygu yüklü ifade edecek kelime bulamıyorum inanın. Ben bir köpeğin bu denli güzel oyunculuk yapabileceğini hiç düşünemezdim ta ki Hachiko yu görene kadar.Bu filmi izleyip ağlamayacak bir insan olsun, şaşarım..

2009 yapımı
Dram,aile
Oyuncular: Richard Gere,Joan Allen
imdb:8.0

Gerçek bir hikaye olduğunu film bitince öğrendim maalesef eğer başında öğrenseydim sanırım daha çok ağlayıp zırlayabilirdim :) Sadakat ve koşulsuz sevgi nedir? filmin ana teması budur.
Sahibine olan sadakati ile Japonya'dan tüm dünyaya yayılmış bir köpek olan Hachi'nin hikayesini sakın kaçırmayın diyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.
          filmi izlerken yapılması gerekenler:bir paket selpak size en yakın köşede mevcut bulunsun.
     Hayatınızda görebileceğiniz en büyük sadakat örneklerinden biri olacak.
   Bir dip not daha:
'' Hachikō'nun heykelini diken Japonlar, II. Dünya Savaşı'nda zarar gören heykelin yerine 1948'de yenisini dikmişler. İstasyonun çıkış noktası günümüzde en önemli buluşma merkezlerinden biri olarak kullanılıyormuş. Her yıl 8 Nisan'da Hachikō'nun ölüm yıl dönümünde hayvanseverler heykelin önünde buluşuyormuş.''

13 Ocak 2012 Cuma

Gün safrası ( Suna yengemin)

Birbiririnden güzel ikramların tariflerinin alamadım henüz fakat resimlerinin çektim.kendiside blog açmayı düşünüyor eğer açarsada bizzat kendisinden alabiliriz buyrun ;


                                                     Buğday salatası

                                                         Bezeli  marmelatlı kurabiye

                                                          Tavuklu börek
                                               
                                                           Galeta unlu poğaça
                                                     Patates püreli börek

                                 Çikolatalı pasta
Eline koluna sağlık hepsi birbirinden güzeldi.

Patates çanağında rus salata

Bu tarafimizi Çay kahve bahane etkinliği için http://gulaycehobilerim.blogspot.com/ bloguna gönderiyoz.
Malzemeler:
5-6 adet patates
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
dereotu
rus salatası için:
1 kutu konserve garnitür
3 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı katı yoğurt
kornişon turşu
mısır
Yapılışı:
Patatesleri haşladıktan sonra soyup soğuduktan sonra rendeliyoruz. yağı eritip,süt ve dereotuyla birlikte hepsini karıştırıp dolapa atıyoruz en az yarım saat bekletiyoruz ki çanaklarımız kolay şekil alsın. en önemli püf noktası budur şeki verilecek patateslerin soğuk olması. daha sonra rus salatasını mayonez yoğurtla karıştırıp içlerine dolduruyoruz..Bu salatanın en güzel yanı akşamdan yapıp dolaba atabiliyorsunuz ertesi gün servise hazır oluyor.Afiyet olsun

12 Ocak 2012 Perşembe

Muffin Volcano

Merhabalar bu ufak pastacıklarımı Porselen Demlik Çay Saati etkinliği için yaptım ve http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ bloguna gönderiyorum.


 Muffin Malzemeleri:
4 yumurta
1 bardak süt
200 gr margarin
1.5 su bardağı şeker
3 yahut 3.5 bardak un
kabartmatozu
vanilya
4 yemek kaşığı kakao

İç sosu malzemeleri:
dr oetker çikolata sosu
yarım paket çikolata
2.5 bardak süt

Dış süsleme:
2 renk krem şanti
hindistan cevizi
renkli şekerleme
muffinleri ıslatmak için süt

Yapılışı:
Öncelikle muffin hamurunu için yağı eritiyoruz, yumurtaları şekerle çırptıktan sonra ekliyoruz ve toz malzemelerini de ekleyip çırptıktan sonra kalıplara döküyoruz 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Çikolata sosunu 2.5 bardak sütle ve çikolatayla pişirip soğutuyoruz.
Pişen muffinlerin üstünü çay kaşığıyla oyup çukurlar oluşturuyoruz. Derin bir kasenin içine süt koyup bu muffinlerin dışını ıslatıyoruz(muffinler iyice soğumuş olmalı) ve daha sonra hindistan cevizine batırıyoruz borcama diziyoruz her bir muffin için aynı işlemi yaptıktan sonra ortalarına çikolata sosunu dolduruyoruz. ve kremşantilerle dilediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun..

Kereviz salatası

Malzemeler:
2 adet kereviz
1 çay bardağı kırılmış ceviz
yoğurt
mayonez
mısır
tuz

Yapılışı:
Kerevizleri limonlu suyun içine rendeliyoruz kararmaması için.rendeledikten sonra iyiyce sıkıp hemen yoğurtlu mayonezli sosuyla karıştırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerini mısır ile süsledik tercihe bağlı. tavuklusunu da yapıyoruz fakat bu da alternatif olarak güzel oluyor.Afiyet olsun..

Galeta unlu poğaça


Malzemeler:
1 yumurta(sarısı içine beyazı üstüne)
150 gr margarin
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
kabartmatozu
2 kaşık yoğurt
un
tuz
galeta unu
kıyma soğan
karabiber

Yapılışı:
Hamur malzemelerini öncelikle;  margarin sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı  karıştırıyoruz sonra toz malzemesini ekleyip hamur haline getiriyoruz.Ceviz büyüklüğünden fazla olmayacak şekilde koparıp içine kıymalı harçtan ekleyip yuvarlıyoruz.önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp fırın tepsisine diziyoruz ve sıcak fırında pişmeye bırakıyoruz. (Kıymalı harcını çiğden ekledik soğanları incecik doğrayıp kıyma, karabiber ve tuzla yoğurarak)..Afiyet olsun..

11 Ocak 2012 Çarşamba

Beşamel soslu ıspanaklı börek



Bilgisayarımdaki problem nedeniyle pek tarif yükleyemedim ama artık bende sizlerle birlikteyim..Seda ile birlikte bende varım. Bu arada ben Bahar.. Yeni denediğim ve kardeşimin en sevdiği börek olarak listeme eklediğim tarifimi sizlerle paylaşamak istedim.

Malzemeler:
6 adet ufka
1 kilo ıspanak
2 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
tuz

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz

Yufkaların arasını ıslatmak için:
2 su bardağı süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemekkaşığı yoğurt
bir tutam tuz

Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz.Soğanları da küp küp doğrayarak sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ispanakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Suyunu biraz çektikten sonra 1 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz ki ıspanaklarımız sulu kalmasın.
Bir tencerede beşamel sosu hazırlıyoruz.Tereyağda unu kavurduktan sonra yavaş yavaş soğuk sütü ilave ediyoruz. Bir taraftan topaklanmaması için karıştırmaya devam ediyoruz. Piştikten sonra ıspanaklarla beşamel sosu birlikte karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini fırın tepsisine seriyoruz.Arasını hazırladığımız sütlü harçla ıslatıyoruz.Bu işlemi her yufka için yapıyoruz.Ortasına ıspanaklı harcımızı koyuyoruz.Döşeme işlemi bittikten sonra en üstüne kalan sütlü harçtan döküp isteğe göre susam elenerek fırına veriyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun..

10 Ocak 2012 Salı

Kabak Tatlısı ( Adapazarından )


Bir sakaryalı olarak kabak tatlısı yayınlamazsam ayıp olur diye düşündüm ve sizlerle paylaştım arkadaşlar..Kabağın benim bildiğim en önemli püf noktası kısık ateşte uzun saatler pişirilmesidir eğer bu şekilde pişerse resimdeki görünüme ulaşır koyu kıvamlı yani.Bir de ben şeker yakıyorum buda aklınızda olsun. 1 su bardağı şekeri tavada karamelize olana dek yaktıktan sonra pişen kabakların üzerine döküyorsunuz. bu rengi için yapılan bir püf noktasıdır ve pek tabi kabağınızın cinsi de çok önemlidir.

malzemeler:
yarım kabak
1.5 kg şeker
Kabakları akşamdan soyup şekere yatırıyorsunuz ve ertesi gün kısık ateşte pişiriyorsunuz. afiyet olsun..

Zerde


Geçen gün tv izlerken denk geldiğim ve hemen denediğim zerdenin de tarifini vermek istiyorum pratik ve gerçekten hafif bir tatlı oldu.
Malzemeler:
1 litre su
1 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı zerdeçal
üzeri için nar ve ceviz
Yapılışı:
Öncelikle zerdeçalı bi su bardağına alıp rengini iyi vermesi için suyun içinde bekletiyoruz.Üzümlerine aynı şekilde suda bekletiyoruz. Sonra tencereye suyu pirinci koyup kaynatıyoruz.şekerini ve nişastasını ekliyoruz sırasıyla. Ocaktan indirirken de sıcak suda beklettiğimiz üzümleri ilave ediyoruz ve servis kaselerine alıyoruz.bu kadar kolay ve güzel bir tatlı.

Fincan Kek






 Nihayet bende denediğim ve müthiş sonuç aldığım fincan kek tarifimi yayınlıyorum.Yediğim en yumuşak kek diyebilirim hiç abartısız.Bence hemen gidip  mutfağa bu pratik olduğu kadarda muhteşem keki hemen deneyin.vereceğim ölçülerden 6 nescafe fincanı çıkıyor.Buyrun tarife:
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek yaşığı sıvıyağ
1.5 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartam tozu ve vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket çikolata
Yapılışı:
Normal kek yapar gibi sırasıyla önce yumurta şeker daha sonra su,yağ ardından da toz malzemeler eklenerek çırpılır.Kek kıvamına geldikten sonra fincanların dibine biraz biraz hamurdan döküp parçaladığımız çikolatalardan içlerine ekliyoruzve kalan hamuru tekrardan fincanlara paylaştırıyoruz. Tencerenin dibine fincanların yarısını geçmeyecek şekilde sıcak suyu ekliyoruz ve fincanları yerleştirip kapatığını kapatıyoruz fakat ben kapağı kapatmadan önce temiz bir bez koydum öyle kapattım çünkü fazla buhar olduğu için onu çekmesini istedim çok güzel sonuç aldım. Ateşe koyduktan sonra su kaynayınca tıkıt tıkır fincan sesi gelecek işte tam bu anda aygazın altını en kısığa alıp 20 dk pişirmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra 10 dk kapağını hiç açmıyoruz. ve ters çevirip servis tabağına çıkartıyoruz.Ben üstüne evde beyaz çikolatalı sos vardı ondan ekledim siz tercihe bağlı süsleyebilirsiniz.Ayrıca sade hali bile enfes oluyor.

8 Ocak 2012 Pazar

Yarışma var (Canon 600 d cekilisi)

Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarakCanon 600D KitManfrotto 055XProb tripod ve Kata123Go-30 fotoğraf çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.





7 Ocak 2012 Cumartesi

Ayten yengenin sofrasından..

Sevgili baharın bana gönderdiği bu güzel tariflerden bir tanesini hemen denedim.Fincan kek kesinlikle aklıma çok yattı çünkü pişirme tekniği keki fazlasıyla yumuşak yapacaktır ve ben yumuşak keklere bayılırım. Şuan benimkiler soğuyor resimlerini çektim yarın akşam onlarıda aşamalarıyla yayınlayacağım tabi kendimden bir kaç değişiklik ekleyerek.



Ayten Yenge'nin Fincan Pasta tarifi
Malzemeler

1 yumurta
1 ça bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 kabartma tozu
2 yemekkşığı kakao

yapılışı:

Yumurta şeker ile birlikte çırpılır daha sonra süt un kabartma tozu ve kakao eklenerek tekrar çırpılır.yağlanmış kahve fincanlarının yarısına kadar kek hamurlarını döküyoruz. Geniş bir pilav tenceresine fincanları dizdikten sonra yarıya kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte 20 dk pişiriyoruz kapağını açmadan. piştikten 5 dk sonra kapağı açıp ters çevirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Daha sonra her bir keki sütle ıslatılarak ortasına krema yada kremşanti sürülür..ayten yenge pişirme krema tercih etmiş..
en üstüne kestaneleri şekerli suda haşlamış piştikten sonra ezerek püre haine getirmiş ve o şekilde süslemiş..umarım beğeirsiniz.Afiyet olsun





Brüksel Lahanası

Malzemeler

yarım kilo brüksel lahanası
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı zeytin yağı
bir kaşık domates salçası
bir kaşık biber salçası

Yapılışı
Soğanlar yemeklik doğrandıktan sonra zeytinyağında salça ilave edilerek sotelenir.Sotelendikten sonra lahanalar eklenir ve yarı yarıya su eklenerek pişirmeye bırakılır. 1 tatlı kşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. ılık servis yapılır afiyet olsun.

4 Ocak 2012 Çarşamba

Yeni yılda sahip olmak istediğim ilk şey.


Sanırım gördüğüm en enterasan ojelerden biri.http://www.speciallita.com.br/ sitesine de göz attım ilginç gerçekten ama ufak bi araştırma sonucu sanırım türkiyede bulamayacağım kanaatine varmış bulunmaktayım.Eğer gören bilen duyan varsa haberdar edebilir,sevinirim efendim.