11 Ocak 2012 Çarşamba

Beşamel soslu ıspanaklı börek



Bilgisayarımdaki problem nedeniyle pek tarif yükleyemedim ama artık bende sizlerle birlikteyim..Seda ile birlikte bende varım. Bu arada ben Bahar.. Yeni denediğim ve kardeşimin en sevdiği börek olarak listeme eklediğim tarifimi sizlerle paylaşamak istedim.

Malzemeler:
6 adet ufka
1 kilo ıspanak
2 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
tuz

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz

Yufkaların arasını ıslatmak için:
2 su bardağı süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemekkaşığı yoğurt
bir tutam tuz

Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp doğruyoruz.Soğanları da küp küp doğrayarak sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.Ispanakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Suyunu biraz çektikten sonra 1 yemek kaşığı unu ilave ediyoruz ki ıspanaklarımız sulu kalmasın.
Bir tencerede beşamel sosu hazırlıyoruz.Tereyağda unu kavurduktan sonra yavaş yavaş soğuk sütü ilave ediyoruz. Bir taraftan topaklanmaması için karıştırmaya devam ediyoruz. Piştikten sonra ıspanaklarla beşamel sosu birlikte karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini fırın tepsisine seriyoruz.Arasını hazırladığımız sütlü harçla ıslatıyoruz.Bu işlemi her yufka için yapıyoruz.Ortasına ıspanaklı harcımızı koyuyoruz.Döşeme işlemi bittikten sonra en üstüne kalan sütlü harçtan döküp isteğe göre susam elenerek fırına veriyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Hoşgeldin Baharcım, böreğin nefis olmuş, nasıl da canım çekti,ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah gördüm canım çekti.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hoşbuldum Elifçim teşekkür ederim. Sevdacım ıspanak sevmeyen kardeşim bile bayılıyor bu böreğe.Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler..

    YanıtlaSil