Pandispanya malzemesi:
4 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan su
5 fincan un
Kabartmatozu
Vanilya
Kreması için:
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
3 bardak süt
1 yumurta sarısı
1 bardak toz şeker
1 paket çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
1 kaşık margarin
(krem şanti için 1 çay bardağı süt)
Yapılışı:
Öncelikle pandispanyası için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte kabımıza alıp rengi beyaza dönene dek çırpıyoruz ardından suyu da ekleyip unu, kabartmatozunu ve vanilyasını eleyerek ekliyoruz. Sonra kalıbımıza döküp 180 derecede pişiriyoruz. Krema için tencereye sütü yumurtanın sarısını şekeri unu ve nişastayı ekleyip ocağa koymadan önce iyice karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.Krema piştikten sonra ocağın altını kapatır kapatmaz çikolatayı ilave ediyoruz o sıcaklıkla hemen eriyor zaten ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 kaşık margarinle çırpıyoruz en son olarakta 1 paket kremşantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.Ben çırpma işlemi bittikten sonra krema kendine gelsin diye bi 15 dk dolapta bekletiyorum.Bu kremayı herkes çok beğeniyor tadı adete nutellayı andırıyor kesinlikte denemelisiniz.Pastamızın içine dışına kremayı sürdükten sonra en ortasına çikolata rendesi koydum, kenarlarını da marketlerde satılan top şeklindeki drajelerle süsledim..Afiyet olsun
Gecenin bu saatinde canım istedi.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilyapacağım yorumun aynısını pembe kekik yapmış , vallaha pastanı görünce bu saatte canım çekti , neyapsak şimdi...
YanıtlaSilellerine sağlık , sevgiler...
Merhaba,
YanıtlaSilellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kalın.
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar :)
YanıtlaSilPasta çok güzel gözüküyor ayrıca draje fikri süper.. ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) evet drajeleri pastanın içinde de kullanmak hoş oluyor bunu da belirtmek istedim.
YanıtlaSil