10 Ocak 2012 Salı
Kabak Tatlısı ( Adapazarından )
Bir sakaryalı olarak kabak tatlısı yayınlamazsam ayıp olur diye düşündüm ve sizlerle paylaştım arkadaşlar..Kabağın benim bildiğim en önemli püf noktası kısık ateşte uzun saatler pişirilmesidir eğer bu şekilde pişerse resimdeki görünüme ulaşır koyu kıvamlı yani.Bir de ben şeker yakıyorum buda aklınızda olsun. 1 su bardağı şekeri tavada karamelize olana dek yaktıktan sonra pişen kabakların üzerine döküyorsunuz. bu rengi için yapılan bir püf noktasıdır ve pek tabi kabağınızın cinsi de çok önemlidir.
malzemeler:
yarım kabak
1.5 kg şeker
Kabakları akşamdan soyup şekere yatırıyorsunuz ve ertesi gün kısık ateşte pişiriyorsunuz. afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ah sen bukadar leziz şeyler yaparsan biz bu kiloları nasıl atcaz :) ellerine sağlık çok güzel ve leziz görünüyor
YanıtlaSilkaremel yapmak kabağa çok yakışmış canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilpastabahçem; canım çok saolasın ya:)
YanıtlaSilSevdacım denemeni tavsiye ederim bu yöntemi de rengi açısından çok hoş oluyor.sevgiler :)
Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
YanıtlaSilFaydalı ve lezzetli bir tatlı canım çektii:))
Sevgiler...
Harika olmuşlar gerçekten.Ben bayılırımmmm.
YanıtlaSilDüdüklüde süper kolay pişiyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
mmm..
YanıtlaSilmis mis..
eşim görmesin bu tatlıyı..
:)
ellerinize sağlık..
sevgiler..
:)
harika canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok severiz ailecek:)
şu an olsa da yesem :)
iyi akşamlar.
:)))))
Ne kadar güzel görünüyor...sanki kirece yatırıp pişirmiş gibi harika...ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilbirde kireçte olanı var ve kabakşekeri diye satılıyordu değilmi
izliyorum sizi:)
YanıtlaSilArkadaşlar hepinize ayrı arı teşekkür etmek istiyorum :)beğenmenize çok sevindim. Değerli yorumlarınız benim için çok önemli gerçekten..melisa cım doğru söylüyorsun, kabak şekeri olmak üzere birkaç şey daha yapılıyor Adapazarında kabakla alakalı.Hepinize sevgiler..
YanıtlaSil