2 Ocak 2012 Pazartesi

Çikolatalı Pasta

Pandispanya malzemesi:
4 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan su
5 fincan un
Kabartmatozu
Vanilya

Kreması için:
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
3 bardak süt
1 yumurta sarısı
1 bardak toz şeker
1 paket çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
1 kaşık margarin
(krem şanti için 1 çay bardağı süt)

Yapılışı:
Öncelikle pandispanyası için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte kabımıza alıp rengi beyaza dönene dek çırpıyoruz ardından suyu da ekleyip unu, kabartmatozunu ve vanilyasını eleyerek ekliyoruz. Sonra kalıbımıza döküp 180 derecede pişiriyoruz. Krema için tencereye sütü yumurtanın sarısını şekeri unu ve nişastayı ekleyip ocağa koymadan önce iyice karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın.Krema piştikten sonra ocağın altını kapatır kapatmaz çikolatayı ilave ediyoruz o sıcaklıkla hemen eriyor zaten ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1 kaşık margarinle çırpıyoruz en son olarakta 1 paket kremşantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.Ben çırpma işlemi bittikten sonra krema kendine gelsin diye bi 15 dk dolapta bekletiyorum.Bu kremayı herkes çok beğeniyor tadı adete nutellayı andırıyor kesinlikte denemelisiniz.Pastamızın içine dışına kremayı sürdükten sonra en ortasına çikolata rendesi koydum, kenarlarını  da marketlerde satılan top şeklindeki drajelerle süsledim..Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Gecenin bu saatinde canım istedi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. yapacağım yorumun aynısını pembe kekik yapmış , vallaha pastanı görünce bu saatte canım çekti , neyapsak şimdi...
    ellerine sağlık , sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  5. Pasta çok güzel gözüküyor ayrıca draje fikri süper.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler :) evet drajeleri pastanın içinde de kullanmak hoş oluyor bunu da belirtmek istedim.

    YanıtlaSil