18 Ocak 2012 Çarşamba

Elmalı Bisküvi



Sevgili http://cafeportakal.blogspot.com/ arkadaşımın blogunda gördüğüm bu tarifi de hemen denemek istemiştim. Çok hafif pratik ve lezzetli olacağını umdum ve sonuç umduğum gibi çıktı. gerçekten hafif bir tarifmiş.
Malzemeler:
Yarım paket kakaolu pötibör bisküvi
3-4 tane elma
ceviz
kuş üzümü
tarçın
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
kabartmatozu
vanilya

Yapılışı:
Ben kare borcama yaptım ölçüler buna uygundur. Öncelikle bisküvileri borcama diziyoruz üzerine elmaları yarım ay şeklinde doğrayıp diziyoruz üstüne ceviz kuş üzümü ve tarçını ilave ediyoruz. En üstüne de kek için verdiğimiz malzemeleri çırpıp döküyoruz ve fırına veriyoruz. çıkınca istediğiniz şekillerde kesiyoruz ve pudra şekeriyle servis ediyoruz.(Yalnız ben tariften farklı olarak elmaları doğrayıp üzerlerine şeker ilave edip biraz beklettim) Afiyet olsun..

19 yorum:

  1. geçen gün hilal(sağlıklı mutfak)ta gülbende bu tarifi yapmıştı,pratik bir taı,nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Evet öyleymiş annem izlemiş programı ve zaten sağlıklı mutfak, cafeportakal felan blog buluşmasında da yapmışlar bu bisküviyi rica ettim tarifi yayınladılar :).. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. pratikmiş bende deneyeyim ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  4. gercekten harika gorunuyor.portakalin da senin de ellerine saglik.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir görüntü olmuş.Ben elma ile elmalı kurabiye hariç birşey yiyemem diye düşündüğümden denemedim.Şu kalıplaşmış damak tadımı biraz kalıbından taşırmam gerek sanırım.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Görüntü enfes öncelikle,
    elma!bence pasta-kek-kurabiye ne olursa yakışan bir nimet,ellerine sağlık,afiyet bal olsun.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Misss gibi tarçın kokusuyla nefiss olduğuna eminim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. süper olmus canim seninkide !! ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  10. görüntü ve tarif harika...iyiki yapmissin...denemeliyim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım benimde yaklaşık bir yıldır hazırlanacaklar listesinde duruyor artık sırası gelmeli:)bende kare kare kesmeyi düşünüyordum:)güzel günlerde görüşmek üzere.
    sıcacık sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  12. ben sürekli yaparım ellerıne sağlık canım cok güzel olmus

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık,canımm..nefis görünyor:))

    YanıtlaSil
  14. Gelibolu17'nin düzenlediği
    "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 20 OCAK-6 ŞUBAT tarihleri arasında
    http://mutfakincisi.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...
    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
    Muhammed Mustafa (s.a.v)
    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)
    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Mutfak İncisi (Emine Kaya)'ne gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
    http://mutfakincisi.blogspot.com adresimde yayınlayacağım :)
    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık cancazım. İyi hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
  16. Kare şeklide de çok hoş olmuş.Elinize sağlık
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  17. denedim , çok güzel oldu , tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. 2 gündür giremiyordum bi baktım arkadaşlarım saolasunlar değerli yorumlarıyla şenlendirmişler sayfamı :) hepinize çok teşekkür ediyorum sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil