1 Ocak 2012 Pazar

Etimek Salatası


Malzemeler:
3 paket etimek
1.5 kg yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez

Üstü için:
Mor lahana
Kornişon turşu
Haşlanmış yumurta
Dereotu
Maydanoz

Herkesin bildiği bu salatayı hem pratik hem de çok  lezzetli buluyorum.Yoğurt ve mayonez karışımıyla etimekleri ıslatıp akşamdan borcama diziyoruz yalnız ben ertesi gün de yoğurtla kaplıyorum üstlerini malum ekmek yoğurdu fazlasıyla çekiyor ve üstü çatlak çatlak görünüyor.Ayrıca büyük borcam ölçürinde verdim tarifi siz yine miktarınızı misafir sayısınıza göre ayarlayabilirsiniz.Haşlanmış yumurtaları sarısından ayırarak rendeliyoruz ve kornişon turşularıda.Mor lahanayı ben doğradıktan sonra tuzla ovup biraz bekletiyorum ki yumuşasın.Yumuşadıktan sonra suyla bir güzel yıkıyoruz.O şekilde süslemeye dahil ettim.Şerit şeklinde süslemeyi tercih ettim, böyle rengarenk görünmesi iştah açıcı duruyor.Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Görüntüsü harika canım ellerine sağlık.Aramıza hoş geldin...Ben Zehra..:)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin aramıza canım ellerine sağlık salatan çok güzel olmuş,mutlu seneler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Parfesion cafe ve Sarımutfak-hande çok teşekkür ederiz gerçekten yorumlarınız mutlu etti.Hoşbulduk :)

    YanıtlaSil