10 Ocak 2012 Salı

Fincan Kek






 Nihayet bende denediğim ve müthiş sonuç aldığım fincan kek tarifimi yayınlıyorum.Yediğim en yumuşak kek diyebilirim hiç abartısız.Bence hemen gidip  mutfağa bu pratik olduğu kadarda muhteşem keki hemen deneyin.vereceğim ölçülerden 6 nescafe fincanı çıkıyor.Buyrun tarife:
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 kahve fincanı su
3 yemek yaşığı sıvıyağ
1.5 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartam tozu ve vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket çikolata
Yapılışı:
Normal kek yapar gibi sırasıyla önce yumurta şeker daha sonra su,yağ ardından da toz malzemeler eklenerek çırpılır.Kek kıvamına geldikten sonra fincanların dibine biraz biraz hamurdan döküp parçaladığımız çikolatalardan içlerine ekliyoruzve kalan hamuru tekrardan fincanlara paylaştırıyoruz. Tencerenin dibine fincanların yarısını geçmeyecek şekilde sıcak suyu ekliyoruz ve fincanları yerleştirip kapatığını kapatıyoruz fakat ben kapağı kapatmadan önce temiz bir bez koydum öyle kapattım çünkü fazla buhar olduğu için onu çekmesini istedim çok güzel sonuç aldım. Ateşe koyduktan sonra su kaynayınca tıkıt tıkır fincan sesi gelecek işte tam bu anda aygazın altını en kısığa alıp 20 dk pişirmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra 10 dk kapağını hiç açmıyoruz. ve ters çevirip servis tabağına çıkartıyoruz.Ben üstüne evde beyaz çikolatalı sos vardı ondan ekledim siz tercihe bağlı süsleyebilirsiniz.Ayrıca sade hali bile enfes oluyor.

13 yorum:

  1. ben sossuz apmıştım ama böyle dahada güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne hoş bir sunum olmuş...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler canım soslada hoş oldu evet :) her iki şekilde de makbul aslında.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK:)
    GÖRÜNTÜSÜ GÜZEL:)
    SOSLA DA YAKIŞMIŞ:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika bu kek bayıldım bende hiç denemedim artık deneme zamanı geldi bence :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba:)sayfanıza başka bir sayfanın blog listesinden ulaştım.Benim blogumu izlemeye almışsınız ama size ulaşamamıştım bağlantı adresiniz yok profilinizde.Bugüne kısmetmiş..Bende sizi izlemeye alıyorum:)Bugün ne tesadüf bende fincan keki yayınladım.Sizin tarifiniz de güzel,zerde de öyle ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlar :)

    ayrıca merak ettim şimdi hala bağlantı adresim yokmu acaba?

    YanıtlaSil
  8. soslu hali daha cazip bence görüntüde çok güzel

    YanıtlaSil
  9. Benimde yoktu sağolsun arkadaşlar uyardılar profilden düzenleyince oluyor.İzleyici olduğunuz siteler logonuza tıklayınca sadece adınız ve izlediğiniz site isimleri geliyor bağlantı adresiniz yok bu nedenle yorumda bırakmamış olursanız dönüş olmuyor...:)Deneyin ..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. cok nefis gözüküyor...bunu denemek isterim iste...ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim pastabahçem, birincisin,emel :) tamam onu ben bir düzenlemeye çalışayım o zaman.

    YanıtlaSil
  12. Bende ilk defa fincanda kek denemeleri yaparken kekim fazla(!) kabardığı için suda kek olmuşlardı:))Ne ile eklerseniz ekleyin bu keke yakışıyor;çikolata,badem,rom... Joker gibi:)

    Ellerinize sağlık, çok güzel olmuşlar:))

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz zevke göre ne eklenirse hoş oluyor ben bundan sonra bile bir kaç deneme daha yaptım :)

    YanıtlaSil