10 Ocak 2012 Salı

Zerde


Geçen gün tv izlerken denk geldiğim ve hemen denediğim zerdenin de tarifini vermek istiyorum pratik ve gerçekten hafif bir tatlı oldu.
Malzemeler:
1 litre su
1 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı zerdeçal
üzeri için nar ve ceviz
Yapılışı:
Öncelikle zerdeçalı bi su bardağına alıp rengini iyi vermesi için suyun içinde bekletiyoruz.Üzümlerine aynı şekilde suda bekletiyoruz. Sonra tencereye suyu pirinci koyup kaynatıyoruz.şekerini ve nişastasını ekliyoruz sırasıyla. Ocaktan indirirken de sıcak suda beklettiğimiz üzümleri ilave ediyoruz ve servis kaselerine alıyoruz.bu kadar kolay ve güzel bir tatlı.

2 yorum: